Moc ráda vařím a ještě raději peču. Na rozdíl od mamky, je to pro mne čas relaxace, kdy se oprostím od okolního světa, sleduji, jak se jednotlivé suroviny propojují a vytváří ze sebe hmotu, která po upečení vykouzlí úsměv na tváři nejednomu strávníkovi. Kuchyň se pro mne v těch chvílích stává chemickou laboratoří, kde probíhají ty nejzajímavější reakce ze všech.
S oblibou zkouším novinky a byť že se ne vždy setkají s pochopením (například můj milovaný mrkváček), na tomto cheesecaku si pochutnali všichni.
Pro 4 - 6 osob/ příprava: 40 min/ pečení 55 - 60 min
255 g hladké mouky
110 g + 2 lžíce cukru
180 g másla, změklého
3 jablka, oloupaná, nastrouhaná
1/2 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky mletého muškátového oříšku¨
Na náplň
250 g krémového smetanového sýru (tučného tvarohu)
100 g zakysané smetany 30%
90 g lučiny
150 g krupicového cukru
4 vejce
(1/2 lžičky vanilkového extraktu)
Na posypku
140 g cukru
80 g hladké mouky
1/2 hrnku ovesných vloček, podrcených
70 g másla, změklého
Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse smíchejte mouku, 110 g cukru a máslo do směsi podobající se drobence. Natlačte ji do formy o rozměrech 18 x 25 cm vyložené pečícím papírem. Pečte 15 minut.
Udělejte náplň: ve velké míse důkladně našlehejte smetanový sýr se zakysanou smetanou, lučinou a cukrem, pak jedno po druhém zašlehejte vejce. Nakonec přidejte vanilkový extrakt a směs nalijte na teplý základ cheesecaku.
Jablka smíchejte se 2 lžícemi cukru, skořicí a muškátovým oříškem. Směs navrstvěte na smetanový sýr. Přísady na posypku smíchejte do hrubší drobenky a zasypte jí vršek cheesecaku. Pečte 45 - 50 minut.
Recept z časopisu Albert.
Znáte, vyzkoušíte? Dejte mi vědět v komentářích.
Karolína
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za Váš nádherný komentář!