HOUBOVÉ KERNOTO podle Herbáře



Mám moc ráda, když jídlo nejen dobře chutná, ale navíc i voní. Jako tohle kernoto. Cítíte v něm vůni podzimu v podobě hub, ale hlavně bylinky - rozmarýn a tymián. 
Recept jsem vyzkoušela po zhlédnutí televizního pořadu Herbář a musím říct, že to je opravdu mňamka a navíc zdravá!
Chuť pokrmu je dost specifická a rozhodně není pro ty, kteří si potrpí na klasiku. Mísí se v ní houby, špalda a nakyslost způsobená Lučinou, která dokreslí celkový dojem. Co mě ale na receptu vážně baví, je jeho jednoduchost. Ačkoli trvá příprava zhruba hodinu, po třiceti minutách nemáte co dělat, pouze hlídáte kernoto a doléváte zeleninový vývar. Pro mě ideální. 

Pořad Herbář už na obrazovkách běží třetí sezónu, ale já ho začala vnímat až letos. Na starost ho mají Linda Rybová s Kateřinou Winterovou, které se mi líbí pro jejich bezprostřednost a sympatické vystupováním (navíc jim to v každém díle hrozně sluší). Od jiných food pořadů se pro mne odlišuje Herbář tím, že je natočen v příjemném prostředí a představuje životní styl, který mám ráda - příroda, bylinky, klid a zdravé jídlo. Kernoto tedy rozhodně není posledním receptem, který od holek vyzkouším!

Karolína



2 komentáře:

  1. Mňam to vypadá tak dobře ! Teď ještě aby mi to někdo uvařil :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Pro mne to bylo první pořádné vaření v Praze (ranní kaše nepočítám), takže jsem si docela užila :)

      Vymazat

Děkuji za Váš nádherný komentář!