TVAROHOVO-JABLEČNÉ LÍVANCE


Miluji snídání. Sama v tichu kuchyně sedím a z okna vyhlížím nový den. Snídaně s rodinou má taky něco do sebe, probereme všechny důležité věci, dobře se najíme a z této krátké půlhodinky čerpáme energii do celého nadcházejícího dne. Nebo káva a croissant v kavárně, to je tak trochu po francouzsku. V celé místnosti to tam voní, lidé si sem chodí pro svůj ranní doping. A co teprve kobliha ze Skautského Institutu!

Obvykle snídám kaše všeho druhu, no protože mám ráda sladké, udělám čas od času výjimku a to si pak pochutnávám třeba na lívancích. Tyhle byly báječné; nadýchané, lehké a navíc jen ze zdravých surovin.

500 ml podmáslí
2 vejce
250 g jemné celozrnné mouky
2 lžíce oleje
250 g tučného tvarohu
2 - 3 jablka
1 lžička jedlé sody
olej na smažení

Postup:
  • Do mísy nalejeme mléko, přidáme vejce a dobře rozšleháme. Jablka oloupeme a nastrouháme.
  • Přidáme mouku, olej, tvaroh, jablka, sodu a vypracujeme hladké těsto. 
  • V pánvi na lívance rozehřejeme olej, nalejeme těsto a usmažíme lívance. 
  • Hotové je polijeme bílým jogurtem a medem. 


2 komentáře:

  1. Takhle pozdě v noci si asi zakážu číst tvoje receptové příspěvky, protože pak mám chuť rozběhnout se do kuchyně a okamžitě recept vyzkoušet, protože mi děláš hrozné chutě :D... Jen tak dál Kájí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ho ho ho, díky. Vydrž do rána a pak můžeš provonět celé koleje - budeš za hvězdu, to ti zaručuji :)

      Vymazat

Děkuji za Váš nádherný komentář!