SATURDAY LECTURES

shirt: Vinted, necklace: Ebay, bag: secondhand, jeans: Camaieu, shoes: Baťa

Včera jsem měla možnost, zúčastnit se tradičního skautského Mikulášského semináře, který se letos nesl v duchu hodnot. Každoroční akce, na kterou se sjede na devět set skautů z celé republiky byla i letos tradičně umístěna v budově právnické fakulty UK v Praze. Celé dopoledne bylo rozděleno do několika přednáškových bloků (každý asi po 6 seminářích) a bylo na mně, kterou z nich si vyberu. 

V první sekci jsem zavítala na povídání o tom, "Proč je někdo svině a někdo hrdina?", které vedl Lukáš Hána, spoluautor knihy Konec prokrastinace a Senior Consultant ve firmě GrowJOB. Přednáška byla zajímavá hlavně svou formou, dosti připomínající výše zmiňovanou knihu (a hodiny managementu na VŠE s Katkou Jiřinovou) a já si z ní odnáším dva citáty a jedno ponaučení: 

"Aby zlo zvítězilo, stačí, aby slušní lidé nedělali nic." - autora si nepamatuji

"V momentě, kdy budete mít stanovené hodnoty, bude váš činit šťastnými za ně bojovat." - Ondřej Vetchý

"Následuj ty, kteří hledají pravdu, ale uteč od těch, kteří ji našli."

Vzhledem k politické situaci v Evropě i ve světě, jsem si nemohla nechat ujít přednášku Jaromíra Štětiny, polance Evropského parlamentu a žurnalisty, který mluvil o Dezinformaci jako součásti zahraniční a domácí politiky Kremlu. 
Zbylé dva semináře se týkaly především Evropské unie, její integrace a hodnot v běhu času. Zde bych ráda vyzdvihla umění mluvit a prodat vlastní zkušenosti a znalosti, protože oba mluvčí: Zdeněk Kudrna i Erik Tabery přednášeli opravdu dobře, takže to byl pro všechny přítomné opravdu zážitek. 

Co mě ale nejvíc těší, je setkání se spoustou kamarádů - skautů, které jsem někdy i po letech mohla opět vidět. Také bych chtěla poděkovat dvojici "LI", které po celý večer skvěle propagovaly tenhle blog!




2 komentáře:

Děkuji za Váš nádherný komentář!